Top

Grond onder de voeten

Geef Aarde-Werk de Stegge 5 jaar lang ‘grond onder de voeten’.

 

Van januari-juni 2019 hebben we samen met een groot aantal nauw betrokkenen uit het netwerk van Aarde-Werk de Stegge hard gewerkt aan de voortzetting van de Praktijkschool voor Duurzaamheid. De plannen beginnen vorm te krijgen.

 

Aarde-Werk de Stegge zoals het er nu staat laat zien dat er een enorme prestatie is geleverd. In ruim 10 jaar hebben Gea en Jan-Willem van een maisland een letterlijk bloeiende plek gemaakt met een enorme biodiversiteit en een “toonkamer” van praktische, duurzame technieken.

 

De komende jaren wordt er toegewerkt naar een model om al deze kennis en inzichten op een rendabele manier te delen met ieder die dit kan en wil gaan toepassen.

 

Om deze overgang mogelijk te maken is het nodig dat Gea op korte termijn concrete ondersteuning krijgt. Dit willen wij realiseren door het inhuren van een beheerder, die zich samen met vrijwilligers inzet om het terrein in topconditie te brengen en te houden (met name ook in het kader van de biodiversiteit). De praktische basis blijft dan behouden.

 

Het is de bedoeling dat over vijf jaar het hele model staat en beheer en onderhoud uit de lopende exploitatie kan plaatsvinden.


Doe mee en geef Aarde-Werk de Stegge grond onder de voeten.
Dit is een oproep van het bestuur van Stichting Aarde-Werk de Stegge